Studievaardigheden

Alle leerlingen volgen het vak 'studievaardigheden' waarin ze vaardigheden als plannen, woordjes leren en samenvatten aangeleerd krijgen. Voor de meeste leerlingen zijn deze lessen voldoende. Ze kunnen met de geleerde vaardigheden, tips van de docenten en soms wat hulp van thuis prima aan de slag. 

Een deel van onze leerlingen heeft wat extra hulp nodig bij het plannen:  Hoe bereid je je voor op een toetsweek? Hoe plan je het maken van een verslag? Begeleiders Passend Onderwijs (BPO'ers) werken met kleine groepjes leerlingen om ze deze planningsvaardigheden bij te brengen. 

Leerlingen mogen na afloop van de lessen altijd op school hun huiswerk maken als ze dat prettig vinden. We verwachten dan dat ze rustig en zelfstandig aan de slag gaan. 

Voor een aantal leerlingen is het prettig om naast de studievaardigheidslessen en/of de planningsinstructie begeleid te worden bij het maken van hun huiswerk. Dat kan op de Jorismavo. We werken samen met Studiebegeleiding Nijmegen, een gerenommerd huiswerkinstituut dat op verschillende middelbare scholen in Nijmegen al jaren naar tevredenheid leerlingen begeleidt. Studiebegeleiding Nijmegen biedt verschillende opties wat betreft de begeleiding: van huiswerk maken onder toezicht tot intensieve huiswerkbegeleiding. 

Meer informatie over modules, tijden en aanmelden voor de studiebegeleiding vindt u hier. Algemene informatie over Studiebegeleiding Nijmegen vindt u hier https://studiebegeleidingnijmegen.nl/