Engels

Het vak Engels is een leuk en afwisselend vak. We vertellen je over hoe het leven is in bijvoorbeeld Engeland, Schotland, Ierland, Amerika en Australië. We vieren het feest van Halloween.  We genieten van een Engelse ‘high tea’. We lezen Engelse boekjes en we leren we je wat Engelse humor is. Ook kijken we zo nu en dan een Engelse film / het ‘Engelse’ jeugdjournaal / documentaires etc.

En…….. in de vierde klas gaan we met z’n allen een paar dagen naar Engeland! We gaan naar Londen. Daar logeren we in gastgezinnen en bezoeken allerlei beroemde gebouwen, museums en winkelstraten.

Kortom, Engels: een wereldtaal.

Naast al dit leuks moet er natuurlijk ook gewerkt en gestudeerd worden.
Als hulp bij dit alles gebruiken we de methode Go For It. In elke proefwerkweek toetsen we jouw vaardigheden op het gebied van de Engelse taal:
schrijfvaardigheid, spreekvaardigheid en luistervaardigheid.
Die toetsing gebeurt in alle leerjaren om je zo goed voor te bereiden op het examen!

See you in class!

The English department

Downloads

Themaverslag klas 3

Instructie voor het maken van boekverslagen
Boekverslag
Filmverslag Engels”

 


Cambridge English op de Jorismavo!

Leerlingen leren steeds gemakkelijker en beter Engels. Dat zie je terug in de cijfers en in de vaardigheden die we toetsen. Een aantal leerlingen is dan ook toe aan een extra uitdaging. Die hebben we gevonden in het aanbieden van Cambridge English, een methode die leidt naar het examen en het wereldwijd erkende diploma met dezelfde naam.

We kiezen ervoor om de methode Cambridge English for Schools (in de variant compact) aan te bieden. De school koopt de boeken en verzorgt de begeleiding. De ouders betalen het examen. Er staan 50 – 60 uur studie voor het afronden van de methode en studeren voor het examen.

De eerste groep derde klas leerlingen begint dit schooljaar in april. Na twee voorlichtingsbijeenkomsten zijn het enthousiasme en de motivatie om te beginnen alleen maar toegenomen. Dus: “Why wait, Camebridge English at the Jorismavo is going to be great!”