aardrijkskunde

Als je het lokaal binnenkomt weet je meteen dat hier aardrijkskunde gegeven wordt. Veel landkaarten sieren de wanden van het lokaal, stenen en mineralen liggen in de vitrines en je ziet gelijk hoe ver Groesbeek vanaf het lokaal ligt!

Aardrijkskunde wordt gegeven in zowel de onderbouw als ook bovenbouw ( in klas 4 is het een keuzevak). We gebruiken 2 soorten methodes.

  • In de onderbouw gebruiken we de methodes Buitenland en de Geo en in de bovenbouw gebruiken we de methode Geo. Bij iedere methode hoort een tekst en werkboek. Verschillende landen en onderwerpen komen aan bod; van Australië tot Duitsland. Ook de Europese Unie en onderwerpen als weer en klimaat behandelen we. Natuurlijk zijn er veel sites en beelden die we via ons smartboard ook kunnen bekijken. We maken van diverse atlassen gebruik, naast de Grote Bosatlas en Basisbosatlas zijn er water- en energieatlassen van Nederland. En, natuurlijk maken we een uitstapje naar de mooie Nevengeul!
  • In klas 3 is werken we aan een vakoverstijgend project met geschiedenis en economie.
  • In klas 4 komen drie onderwerpen aan bod: weer en klimaat, bevolking en ruimte en water. De leerlingen doen hierin eindexamen. Kortom: een breed scala aan onderwerpen, die aardrijkskunde tot een zeer boeiend vak maken.