Over onze school

De Jorismavo is een kleinschalige school waar leerlingen in een rustige, positieve en veilige omgeving hun vmbo-t diploma halen. We bieden ondersteuning wanneer dat nodig is en ontwikkelen mogelijkheden om leerlingen extra uit te dagen. Het is ons doel onze leerlingen optimaal voor te bereiden op hun volgende stap in de maatschappij: we stimuleren hun zelfstandigheid en besteden uitgebreid aandacht aan burgerschap. Doordat elke leerling gezien en gehoord wordt, voelt iedereen zich snel thuis. Dat geldt zowel voor de leerlingen als voor hun ouders/verzorgers.

De klassen op de Jorismavo zijn klein: in principe niet meer dan 22 leerlingen. In schooljaar 2023-2024 hebben we een kleine 260 leerlingen verdeeld over 12 klassen. Er werken zo'n 40 mensen op de Jorismavo. Dat betekent dat we elkaar snel goed leren kennen. 

De resultaten zijn al jaren bovengemiddeld, ons slagingspercentage is de afgelopen 3 jaren zelfs 100%.  Ook doubleerden weinig leerlingen en plaatsten we leerlingen op een hoger niveau dan de basisschool adviseerde.

De Jorismavo maakt deel uit van @voCampus. De campus bestaat uit veertien scholen in het Rijk van Nijmegen en Land van Maas en Waal.