Over onze school

De Jorismavo is een kleinschalige school waar leerlingen in een rustige, positieve en veilige omgeving hun vmbo-t diploma halen. We bieden ondersteuning wanneer dat nodig is en ontwikkelen mogelijkheden om leerlingen extra uit te dagen. Het is ons doel onze leerlingen optimaal voor te bereiden op hun volgende stap in de maatschappij: we stimuleren hun zelfstandigheid en besteden uitgebreid aandacht aan burgerschap. Doordat elke leerling gezien en gehoord wordt, voelt iedereen zich snel thuis. Dat geldt zowel voor de leerlingen als voor hun ouders/verzorgers.

De klassen op de Jorismavo zijn klein: in principe niet meer dan 20 leerlingen. In schooljaar 2021-2022 hebben we in totaal 240 leerlingen verdeeld over 12 klassen. Er werken zo'n 35 mensen op de Jorismavo. Dat betekent dat we elkaar snel goed leren kennen. 

De resultaten zijn al jaren bovengemiddeld, ons slagingspercentage ligt al jaren ruim boven de 90%. De afgelopen 2 jaren zelf op 100%.  Ook doubleerden weinig leerlingen en plaatsten we leerlingen op een hoger niveau dan de basisschool adviseerde.

De Jorismavo maakt deel uit van de Scholengroep Rijk van Nijmegen waartoe ook het Canisius College, NSG Groenewoud, Pontem College, Het Rijks en het Kandinsky College behoren. We onderhouden nauwe banden met onze collega-scholen.