< Terug naar alle mededelingen

Voetbal leraren-leerlingen verslag!

Gepubliceerd op 23 maart 2023

Leraren - leerlingen:      7 – 7

Woensdag 22 maart was er weer de jaarlijkse voetbalmatch tussen de docenten en de leerlingen van de examenklas. De wedstrijd werd net als vorig jaar gespeeld in de grote sporthal van voetbalvereniging Quick 1888 aan de Dennenstraat in Nijmegen.
Kort na de aftrap was het Jelle die ’n verdedigingsfoutje van het docententeam genadeloos afstrafte door vakkundig keeper Sjors te passeren: 0 - 1.

Onze directeur Mhr. Geurts nam meteen zijn verantwoordelijkheid en scoorde direct hierna vanaf links in de verre hoek: 1 - 1. Quinten zette goed door op het middenveld en zette met een fraaie een-twee Simon vrij voor het doel en Simon faalde niet: 1 – 2. Na 15 minuten was het Mesu die zich knap vrij speelde tussen een drietal leerlingen waarna hij ook nog keeper Teun volledig uitspeelde en de bal beheerst in het doel wist te schuiven: 2 – 2.
Nauwelijks 5 minuten later was het wederom Mesu die na een knappe solo vanaf links de bal keurig in de verre hoek liet ploffen: 3 -2.  Dit was tevens de ruststand.
Na de rust was het Rayan die binnen 5 minuten maar liefst 2x wist te scoren en keeper Sjors het nakijken gaf: 3 – 4  voor de leerlingen. Het werd nog erger voor het docententeam doordat Quinten vanaf rechts op hoge snelheid door de defensie sneed en vervolgens verwoestend uithaalde: 3 - 5. Na deze dramatische start van de 2e helft wist het docententeam zich te herpakken en via een mooie combinatie tussen Mesu en Mhr. Geurts wist ook Mhr. Geurts zijn 2e doelpunt van de middag aan te tekenen: 4 -5.
Kort hierna volgde een wilde scrimmage voor het doel van onze leerlingen waarbij Teun hands maakte buiten het strafschopgebied. Arbiter Mhr. Van den Berge was resoluut en wees naar de penaltystip.  Mhr. Wijsman nam zijn verantwoordelijkheid als libero en nam de penalty voor zijn rekening en knalde de bal keihard op doelman Teun die op deze manier zijn fout goedmaakte zodat het 4 – 5 bleef voor onze leerlingen. Even later was het echter Mesu die met een aantal prachtige passeerbewegingen maar liefst 3 leerlingen wist te passeren en zo wist hij de bal panklaar af te leggen aan Mhr. Geurts en die scoorde 5 -5.
Hierop volgde het absolute hoogtepunt van Mhr. Wijsman die natuurlijk getergd was door het missen van de strafschop. Hij nam de bal aan vanaf rechts en knoerde de bal keihard diagonaal in de linkerbovenhoek. Deze wereldgoal betekende weer een voorsprong voor de docenten: 6 – 5.
In de laatste 5 minuten werd het echter weer spannend doordat Rayan met een strak schot keeper Sjors wist te verrassen: 6 -6. Mhr. Geurts reageerde met een droge knal in de verre hoek: 7 – 6.
In de laatste minuut was het toch weer Rayan die met een harde punter keeper Sjors wist te verrassen: 7 - 7.
Het was een erg spannende voetbal-ontmoeting waarbij de leerlingen de docenten dit jaar erg goed partij hebben geboden.

Iedereen bedankt voor de inzet en ook het publiek bedankt voor de geweldige support.