< Terug naar alle mededelingen

Sollicitatietraining voor de examenklassen

Gepubliceerd op 30 november 2022

Het goed overbrengen van je gedachten en ideeën zijn misschien wel de belangrijkste vaardigheden die je kunt ontwikkelen in het leven. Communicatieve vaardigheden (ook wel sociale vaardigheden genoemd) gebruiken we voortdurend. Dit gaat verder dan je goed kunnen verwoorden. Het heeft ook te maken met non-verbale communicatie, lichaamstaal en persoonlijke uitstraling.

Op de Jorismavo vinden wij het heel belangrijk dat onze leerlingen uiteindelijk goed uitgerust met de nodige kennis en vaardigheden (en uiteraard een mooi diploma) onze school mogen verlaten.

Daarom organiseren wij op 12 en 19 december een ‘Sollicitatietraining’ voor alle leerlingen uit de 4e klas.  Met de hulp van Jos Verest (Acteur, regisseur, presentator en theater docent - http://www.josverestacteur.nl ) kunnen onze leerlingen op deze beide dagen in een groepstraining hun vaardigheden versterken.

De 4e – 5e en 6e lesuren zijn ingericht voor deze training. Naast de training kunnen de leerlingen in deze lessen onder begeleiding van de (profiel)docenten werken aan hun profielwerkstuk en/of andere PTA-onderdelen en zich voorbereiden voor de volgende examens. Inleverdatum voor de eindversie van het PWS is 16 december.