< Terug naar alle mededelingen

presentatietraining voor klas 1

Gepubliceerd op 9 maart 2023

Het goed overbrengen van je gedachten en ideeën zijn misschien wel de belangrijkste vaardigheden die je kunt ontwikkelen in het leven. Communicatieve vaardigheden (ook wel sociale vaardigheden genoemd) gebruiken we voortdurend. Dit gaat verder dan verbaal zijn. Het heeft ook te maken met non-verbale communicatie, lichaamstaal en persoonlijke uitstraling.

Op de Jorismavo vinden wij het heel belangrijk dat onze leerlingen uiteindelijk goed uitgerust met de nodige kennis en vaardigheden (en uiteraard een mooi diploma) onze school mogen verlaten.

Daarom organiseren wij op 24 maart een presentatietraining voor alle leerlingen uit de 1e klas. Met de hulp van Jos Verest (Acteur, regisseur, presentator en theater docent - http://www.josverestacteur.nl ) kunnen onze leerlingen op deze beide dagen in een groepstraining hun vaardigheden versterken.

Op deze dag zijn de 1e t/m 6e lesuren ingericht voor de training. Telkens krijt de helft van de klas de training en volgt de andere helft van de klas het lesuur volgens het reguliere rooster.

De groepsindeling per klas krijgen de leerlingen van hun mentor op school.