< Terug naar alle mededelingen

Opbrengst sponsorzwemmen

Gepubliceerd op 20 mei 2019

Meer dan 1000 euro hebben ze bij elkaar gezwommen, de leerlingen van klas 2! Het sponsorzwemmen op donderdag 11 oktober was niet alleen gezellig, sportief en gezond, maar stond ook in het teken van maatschappelijke betrokkenheid. Vooraf hebben de leerlingen zich laten sponsoren door familie, vrienden en buren: een bijdrage per baantje.

De opbrengst ging dit keer naar een heel bijzonder doel, dichtbij huis: het SGRV& Fonds Kansrijk. Dit fonds stelt zich ten doel initiatieven en projecten te steunen die bijdragen aan het vergroten van de mogelijkheden van (groepen) leerlingen van de Scholengroep Rijk van Nijmegen en zo de kansongelijkheid te verminderen. Een mooi voorbeeld van één van de projecten van het fonds is de SGRV& Zomercampus. Kijk voor meer informatie over het fonds op de site van SGRVN.

Met meer dan 500 euro per klas, totaal 1008 euro is de opbrengst fantastisch! Hans Schapenk, sinds 1 januari 2019 bestuurder van de Scholengroep Rijk van Nijmegen, heeft de (zware) envelop in ontvangst genomen en draagt er persoonlijk zorg voor dat het geld op een goede manier besteed wordt.

Een groot compliment voor onze leerlingen, hun mentoren en Cees Faber, coördinator burgerschap.