Aanmelden Jorisavond 27 februari

Leerlingen van groep 7 + 8 en hun ouders zijn van harte welkom op de Jorisavond. Deze vindt plaats op dinsdagavond 27 februari 2018 van 19.00-20.30 uur. Er is een programma voor leerlingen en voor ouders: 

Let op: aanmelden voor de Jorisavond is niet meer mogelijk. Wilt u graag deelnemen en heeft u zich nog niet opgegeven? neem contact op via info@jorismavo.nl 

Programma voor leerlingen

Maak tijdens de Jorisavond kennis met onze school. In een groepje ga je samen aan de slag om een groot mysterie te ontrafelen. Wat is er gebeurd? Waar vind je de sleutels om het raadsel op te lossen? Door goed samen te werken, puzzels op te lossen en codes te kraken kom je achter het geheim van .... 

De avond is bedoeld voor leerlingen van groep 7+8. Het is geen lesjesavond, maar je leert wel de school, een aantal docenten en leerlingen kennen!

 

 

Programma voor ouders

Tegelijkertijd met het programma voor leerlingen vindt een thema-avond voor ouders plaats. Voor deze avond zijn ouders van leerlingen uit groep 7+8 uitgenodigd, maar ook ouders van leerlingen die al op de Jorismavo zitten. U krijgt dus de kans om ervaringen uit te wisselen. 

De Jorisavond is nadrukkelijk geen Open avond of lesjesavond maar een interactieve thema-avond rondom het thema Media-opvoeding. 

 
De jeugd is online. Het straat- en thuisbeeld is snel veranderd met overal mobieltjes, tablets en laptops in de buurt. Voor jongeren de perfecte manier om permanent in contact te zijn met vrienden, kennis en amusement. You Tube, Snapchat, Instagram en Whats App; het is allemaal onmisbaar geworden in korte tijd. En niet voor niets, want er is veel leuks en moois op te beleven. 

Maar er is ook een andere kant waar ouders zich vaak zorgen over maken. Hoe voorkom je dat jouw puber zich misdraagt op Whats App? Weten ze wel wat de eeuwigheid van internet nou echt betekent? Hoe gaan zij om met beelden van geweld en seks?  Wat doen ze precies online? En zijn ze verslaafd aan hun mobiel? Hoe kunt u er als ouder voor zorgen dat ze hun huiswerk maken in deze tijd vol verleiding en afleiding? 

Katja Verhagen laat u kennis maken met de online wereld van de jeugd en informeert u over de mogelijkheden en waarom jongeren doen wat ze doen. Veel beelden, onderzoeken en foto’s helpen u uw kind te begrijpen en begeleiden. De avond is interactief. U wisselt meningen en ervaringen uit met andere ouders.