Docenten-voetbalteam2015 Leerlingen-voetbalteam2015

Dinsdag 9 juni

UITSLAG: Leraren – leerlingen:  15  –  5

Weer stond het jaarlijkse voetbalduel leraren – leerlingen op het programma.
Zoals elk jaar werd deze titanenstrijd georganiseerd in de “Veldschuur” in Malden. Onze 4e klassers waren gebrand op een overwinning en ze hoopten op deze manier op een waardige manier afscheid te kunnen nemen van het docententeam waar ze vier jaar lang (al dan niet met veel plezier) naar hadden moeten luisteren. Het leerlingenelftal bestond dit jaar uit: Haider, Daan, Jeremy, Indy, Sven, Jens & Kim. Daartegenover stond ’n ijzersterk docententeam met de heren Wijsman, Geurts, Molenhuis en Hofstra als routiniers, aangevuld met 2 supertalenten: Mhr. Cornelis en Mhr. Brouwer. Het doel werd dit jaar verdedigd door ons terugkerend keeperstalent: Mhr. Plette. Mhr. V. Buul had dit jaar de arbitraire leiding en hij werd hierbij geassisteerd door lijnrechter Frank en assistente Sanne die vakkundig het scorebord hanteerde en feilloos registreerde wie er had gescoord (in haar iphone).
Er werd begonnen met een minuut stilte ter nagedachtenis aan Mhr. Maatje.
Hierna volgde het fluitsignaal voor de start van de grote match. De leerlingen begonnen fel op de aanval, maar werden direct op ’n aantal snelle counters getrakteerd. Door doelpunten van Mhr. Cornelis en 2-maal Mhr. Geurts stond het binnen 3 minuten zomaar 3 – 0  voor de leraren.  En het scheelde niet veel of Mhr. Molenhuis had bijna al de vierde er in liggen.
Deze vroege achterstand kwam wel heel erg hard aan bij het hevig geschrokken leerlingen-team. Zo besloten met name Sven, Jens en Jeremy om de snelheid nog wat meer op te schroeven. Ook de ijverige Kim en Indy gingen steeds vaker mee naar voren. Dit resulteerde wel in steeds meer druk van onze leerlingen; alleen werd er veel te gehaast geschoten en wanneer het dan op goal was, wist onze goalie Mhr.Plette deze fantastisch te pareren.
Aan de andere kant waren het achtereenvolgens Mhr. Brouwer en wederom Mhr. Cornelis die geweldig combinerend het net feilloos wisten te vinden: 5- 0 voor de docenten. Kort voor rust was het dan toch Jeremy die ’n corner vanaf rechts fraai wist af te ronden:  5 -1.   En dit was tevens de ruststand.

Na  de rust bleek dat onze leerlingen niet bij de pakken zouden gaan neerzitten en begonnen ze fanatiek met pressievoetbal op de helft van de tegenpartij. Er werd echter te wild en zonder overleg op de aanval gespeeld en dit moet je natuurlijk nooit doen tegen zo’n geroutineerd elftal als het docententeam van de Jorismavo. Een snelle counter van de leraren werd door Mhr. Cornelis grandioos verlengd op Mhr. Hofstra die vanaf rechts de bal diagonaal onder doelman Haider in schoot:   6 – 1.
Hierna volgde de er ’n geweldige periode van Mhr. Brouwer waarin hij maar liefst 3 maal genadeloos toesloeg: 9 – 1. Haider en Daan probeerden de rust weer enigszins terug te brengen bij de leerlingen, maar tot overmaat van ramp kreeg Sven de bal ongelukkig op z’n schoen en scoorde in eigen doel: 10 – 1.
Jeremy liet vervolgens zien over ’n geweldige linker te beschikken en tekende met 2 doelpunten achtereen voor: 10 – 3.
De resterende 10 minuten waren weer geheel voor de routiniers van het docententeam. Onze laatste man Mhr. Wijsman ging zich meer en meer voorin posteren en was tot tweemaal toe erg dicht bij ’n doelpunt, maar zijn inzet werd steeds goed verdedigd.
Achtereenvolgens werd er nog wel 2 maal gescoord door Mhr. Cornelis en 2 maal door Mhr. Geurts: 14 – 3.
Een van de hoogtepunten van de middag kwam echter van Jens die met ’n prachtige voetbeweging de bal achter zich optilde en deze vervolgens (met de hand) onder z’n shirt wist te stoppen. Mhr. Hofstra werd op deze manier wel erg fraai om de tuin geleid en kon niet veel anders doen dan ’n pirouetje draaien op zoek naar de verdwenen bal. Het leverde geen doelpunt op, maar werd wel erg gewaardeerd door ‘t 10-koppige publiek.
Sven, die intussen als vliegende keep was gaan spelen liet het er niet bij zitten. Hij stopte de bal en stak hiermee ‘t complete veld over en scoorde met ’n droge knal in de hoek: 14 – 4. Dit scheen Sven vleugels te geven want nog géén minuut later knalde hij ’n afgeslagen bal keihard onder in de linkerhoek:  14 – 5.
Het laatste woord was echter weer aan onze topscoorder van deze middag: Mhr. Brouwer. In ’n fraaie combinatie met Mhr. Cornelis en Mhr. Hofstra wist hij de laatste aanval fraai af te ronden met zijn 5e doelpunt van de middag en zodoende de eindstand van dit duel te bepalen op:  15 – 5.

Klokslag half vijf volgde het eindsignaal van de wedstrijd en kunnen we tevreden terugkijken naar een sportieve 2015 editie van de wedstrijd tussen leraren en leerlingen van klas 4.  Jongens en meisje bedankt voor jullie inzet en hopelijk hebben jullie wederom kunnen genieten van een wijze les.

 

De reporter