De Jorismavo startte op 1 augustus 1967 als speciale afdeling V.B.O.-Lom van de kernlom-school “Het Blijde Huis”. Op 1 februari 1973 werd bij ministeriële beschikking de afdeling tot een zelfstandige school verklaard. De school kwam onder een eigen Stichting te vallen; de St. Jorisstichting. Bijna tien jaar later, op 1 januari 1982 werd de Jorismavo ondergebracht bij de Stichting St. Josephscholen. Onder het bestuur van deze stichting ressorteert een 15-tal scholen.
In 1981 kon de school de locatie aan de Prins Hendrikstraat betrekken. Dit karakteristieke gebouw dateert uit 1906 en is gedeeltelijk gerenoveerd in 1990 en 2001.
Vanaf augustus 1998 vallen alle SVO-LOM scholen in Nederland wettelijk onder het voortgezet onderwijs. De Jorismavo maakte destijds deel uit van een regionaal samenwerkingsverband, waarin alle scholen voor voortgezet onderwijs zijn vertegenwoordigd.
Na 1 januari 2002 maakte de Jorismavo, na een bestuurlijke fusie, deel uit van de Scholengroep Rijk van Nijmegen, samen met het Kandinsky College, het Canisius College en de Scholengemeenschap Groenewoud.
In schooljaar 2015-2016 is de koers van de school vernieuwd: de Jorismavo is een kleinschalige, reguliere school voor vmbo-t. Alle leerlingen met een vmbo-t advies van de basisschool zijn van harte welkom. Met de nieuwe naam en het nieuwe logo positioneert de Jorismavo zich als unieke school in Nijmegen!

Jorismavo – een kleine school voor grote dromen